Ε Π Ι Γ Ο Ν Ο Σ Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Σ Υ Ν Π Ε Ρ Ι Π Ο Λ Ω Π Α Ν Ν Υ Μ Φ Α Ι Σ

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

ΒΙΒΛΙΑ...


''Τα Βιβλια ειναι κληροδοτηματα που μια μεγαλη ιδιοφυια αφηνει στην ανθρωποτητα και που παραδιδονται απο γενεα σε γενεα σαν δωρα για την ευημερια εκεινων που δεν εχουν γεννηθει ακομα''
ΑΝΤΙΣΣΟΝ ΤΖΟΤΖΕΦ (1672-1719)


Το βιβλιο για να αποδωσει μεσα απο την μελετη του και να προσφερει τα μεγιστα στον πνευματικο μας εαυτο ,πρεπει να περασει καποια σταδια προς το ταξιδι του μεσα στο ανθρωπινο μυαλο .
Για αυτο το λογο πρεπει να το μελετησεις τρεις φορες ωστε να το (εμπεδωσεις).
Την πρωτη φορα ,κανουμε (Ανα-γνωση),δηλαδη οι πληροφοριες του βιβλιου ,δηλαδη η (γνωση),(ανα-κινειτε,κινειτε,ζωντανευει),ξυπνα μπροστα στα ματια μας.
Με το περας της μελετης της πρωτης φορας,κρατας στα χερια σου,ενα ζωντανο βιβλιο,το οποιο το εχεις (ανα-γνωσει).
Τωρα το βιβλιο(Γνωση),εκανε το μυαλο σου να ειναι σε εγρηγορση .
Απαιτειται τωρα σε συντομο χρονο μια δευτερη ,πιο εμπεριστατομενη μελετη του βιβλιου,μια δευτερη(Ανα-γνωση),η οποια θα ειναι προσεκτικοτερη και καλυτερη.
Οταν πρατουμε το δευτερο μερος που αναφερω τοτε αυτο ονομαζεται(Δια-βασμα)δηλαδη βαζουμε τον (Δια) μεσα μας,δηλαδη την (Γνωση),για αυτο το λογο η δευτερη (ανα-γνωση),δηλαδη το(Δια-βασμα)ειναι απαραιτητο για να εντρυφησουμε την γνωση.
Στην μαγικη αυτη κατασταση που κανει το βιβλιο ,να περνα δηλαδη απο την (Ανα-γνωση)στο (Δια-βασμα) υπαρχει ενα τριτο σταδιο ,μια τριτη (Ανα-γνωση),που ονομαζεται(Κατα-νοηση),ειναι το τριτο και τελικο σταδιο που τα γραφομενα ,περνουν στο υποσυνειδητο και (Κατα-λαμβανονται)απο το συνειδητο του μυαλου μας.
Δηλαδη το μυαλο(Κατα-λαβαινει)την (Νο-ηση),αυτην δηλαδη και παλι την(Γνω-ση)και την αποθηκευει στον (σκληρο μας δισκο)θα ελεγα,και απο εκει (χρησιμο-ποιει)την γνωση ο εγκεφαλος παιρνοντας στοιχεια ,οταν συναντησει πληροφοριες σαν και αυτες που εχει αποθηκευσει πριν.
Αρα βλεπουμε το ποσο σημαντικο ειναι να (Δια-βαζουμε)ενα βιβλιο και να βαζουμε (αποθηκευουμε)γνωσεις στο μυαλο μας για να μπορει να (επεξ-εργαζεται) στοιχεια που εχει το μυαλο και να (Δια-μορφωνει)σκεψεις.
Με την γεννηση των σκεψεων που γινεται απο την (εισ-ροη)ειδησεων,δηλαδη νεων στοιχειων ,ο καθενας απο εμας (Δια-μορφωνει)δηλαδη μορφωνεται απο τον Δια(Γνωση)την λεγομενη (Συν-ειδηση) πουετυμολογικα μας λεει οτι ειναι πολλες η μια ακομα ειδηση που προσθεσαμε μαζι(Συν0ειδηση).
Για αυτο πρεπει το μυαλο μας να (λα-μβανει)-(Φως εκ της ριζας Λα=Φως ,φωτεινος)-μβανει(βαζει,βαζω)δηλαδη να βαζη φως (να λαμβανει) νεα πνευματικη τροφη,ωστε να αυξανει και η συνειδηση του καθενος απο εμας.
(Λογικη κριση)
Οι Ελληνικες λεξεις δεν ειναι τυχαιες και μας δειχνουν μπροστα στα ματια μας τον αληθινο σκοπο για τον οποιο (δημιου-ργηθηκαν)=(Δημιουργο Ηθικη).
Στο πλαισιο τωρα της αυξανομενης συνειδησης(ελεγχου)πληροφοριων και διαμορφωσης της προσωπικοτητας του καθε ανθρωπου,εχουμε και αλλα σταδια που κανει η γνωση μεσα στο μεγαλο ταξιδη της στο συμπαν.
Απο το σταδιο της συνειδησης γενιουνται αλλες (εν-εργειες)δηλαδη ξεχωριστες πραξεις (ενεργειες η εργα η ακομα καλυτερα μια ακομα πραξη η ενα ακομη εργο).
Τωρα αν θελει το μυαλο (υπερ-συνηδητο/υπο-συνηδητο)η ο εγκεφαλος να ξεχωρισει το υποκειμενικο καλο/κακο ,το αρνητικο απο το θετικο ,τοτε ο εγκεφαλος κανει (Δια-γνωση),δηλαδη τοποθετη την γνωση με την γνωση ,αναρωτιεται το τι πρεπει να κανει ,ελεγχει το σκληρο δισκοτου μυαλου του απο τα αποθηκευμενα(στοιχεια,ερευνες,πληροφοριες,γνωσεις)και δημιουργη μια λογικη (Δια-κριση)για το προβλημα η αποφαση η ενεργεια που θα πραξει και την στιγμη εκεινη (Δια-βιβαζη)και (Δια-χωριζει)αποφασιζεικαι χωριζει το καλο και το κακο(υπο-κειμενικο)δηλαδη(Δια-κρινει)ξεχωριζει και κρινη τον (Δια=Γνωση),δηλαδη την πληροφορια που ειναι μπροστα του .
Αν ψαξουμε στο χρονοντουλαπο της ιστοριας θα βρουμε μια περιοδος μπροστα μας που ονομαστηκε(Ανα-γεννηση).
Ειναι μια περιοδος που τελειωνει ο Μεσαιωνας οπου ολοι γνωριζουμε οτι την περιοδο του Μεσαιωνα η γνωση ηταν απαγορευμενη ,σατανικη η ελεγχομενη και πολλοι (Ανθρωποι)καηκαν στην πυρα προσπαθωντας να (Μετα-δωσουν)=δωσουν την γνωση,να μεταφερουν την γνωση και σε αλλους ανθρωπους,να αποκαλυψουν την πραγματικη αληθεια και να ερμηνευσουν τα προβληματα και τις ανησυχιες της εποχης τους με επιστημονικο τροπο και οχι δογματικο(Θρησκευτικο).
Στο πλαισιο της σημαντικης λεξεως (Ανα-γεννηση)που σημαινει κυριολεκτικα αναγεννηση ,η αναζωπυρωση των μνημονικων κυτταρων δηλαδη γνωσεων των ανθρωπων,υπαρχει μια ακομη λεξη που χρησιμοποιηθηκε μαζι η λιγο μετα την λεξη (Ανα-γεννηση)ειναι η λεξη(Δια-φωτιση)την οποια ευκολα κατανοουμε τη σημαινει(φωτιση της γνωσης).
Τι ειχε συμβει λοιπον;
H αμαθεια ,η αγραμματοσυνη απο το σκεπασμα του δογματος(Θρησκεια)σε μεγαλη δοση (Υπερ-δογματισμος) απαγορευει την γνωση δηλαδη το (Δια-βασμα) των βιβλιων και ειχε φερει το σκοταδι ,η οποια λεξη σημερα εγινε συνωνυμη της λεξης(Μεσαιωνας)οπου ειχαν συμβη σε πολλες χωρες δυσαρεστα πραγματα και ενα απο αυτα(ισως το κυριοτερο)ηταν η απαγορευση και η μη αναγνωση (προσεξτε μη-αναγνωση)των μιαρων Ελληνων κλασικων κατα τα λεγομενα τους ,καθως και της Ιλιαδας και της Οδυσσειας απο τους σοφους του Θεου(Θεος-Οφις-Τες)η (Θεο-σοφι-στες)ειναι αυτοι που ειχαν την σοφια του (Θεου)δηλαδη ηταν οι (Θεο-μπαιχτες)της εποχης εκεινης.
Με τραγικο αποτελεσμα ο κοσμος να ειναι (α-μορφωτος)και να ζει στο σκοταδι(Μεσαιωνα).
Η (ανα-γεννηση)η λεγομενη και (Δια-φωτιση) δεν εκανε τιποτα αλλο απο το να (Επανα-φερει)τις ενοιες ,πραξεις ,ενεργειες αυτες που ειπαμε πιο πριν,δηλαδη...
Την (Αναγνωση),το (Δια-βασμα)την (Κατα-νοηση)οπου θα (Δια-μορφωνε)την (Συν-ειδηση)με (εν-εργειες)ωστε ο ανθρωπος να κανει (Δια-γνωση)και (Δια-κριση)ωστε να φτασει στην (Ανα-γεννηση)και την (Δια-φωτιση).
Αν ρωτησετε μελετητες που ερευνουν την εποχη της αναγεννησης θα σας πουν οτι αυτα που εγραψα περι αναγεννησηςεχουν τεραστια σχεση γιατι αναγεννηση σημαινει κυριολεκτικα η επανοδος των Ελληνικων κοσμοθεωριων και επιστημων στην ευρητερη περιοχη οπου πριν επικρατουσε τοσκοταδι(Μεσαιωνας).
Ετσι βλεπουμε μεγαλες μορφες της τεχνης να δημιουργουν τεραστια εργα τεχνης σε ποιοτητα και λογιους συγγραφεις να γραφουν αριστουργηματα.
Ετσι δημιουργηθηκαν αυτα τα τεχνουργηματα που βλεπουμε και θαυμαζουμε σημερα σε ολη την Ευρωπη απο την (επ-ανασταση)της(συν-ειδησης)τον λεγομενο(Δια-φωτισμο).
Ο κοσμος ξαναρχιζει την την σωστη ροη που εχει χαραξει ο πνευματικος κοσμος.
Μετα απο την παραπανω πνευματικη επανασταση βλεπουμε την επιστροφη των σκοτεινων δυναμεων οπου ειχαν (κατα-τροποθει)απο την επανασταση της συνειδησης.
Ετσι αυτες οι σκοτεινες (μεσαιωνικες)δυναμεις βλεπουμε να επιχειρουν απο τοτε να θελουν να φερουν ξανα το σκοταδι(μεσαιωνα)στον κοσμο,δημιουργοντας πολεμους(θρησκευτικους)επαναστασεις,συγκρουσεις και σπερνοντας παντου δικους τους(ανθρωπους)που βαφτιζαν το καλο κακο και το κακο καλο...,δημιουργωντας απο τοτε μεχρι σημερα μια συγχηση τετοια στον κοσμο ωστε να μην ξερει αν η γνωση που θα παρει ακομα και μεσω των βιβλιων αν θα τους κανει καλο η κακο.
Αλλα οι κοσμοεξουσιαστες ξεχασαν τον παραγοντα (συν-ειδηση)που υπαρχει σε ολους τους ανθρωπους και οχι στα ανθρωποειδη.
Με αποτελεσμα να συμβαινει το εξης παραδοξο,στους μεν ανθρωπους να υπαρχει αυτοματος (δια-χωρισμος)της γνωσης απο τα βιβλια ,με αποτελεσμα το ανθρωπινο πνευμα να (αντι-λαμβανεται)τις ενοιες καλο-κακο και να τις χρησιμοποιει προς οφελος του ανθρωπου που(δια-βαζη),ασχετα αν αυτος δεν το (κατα-λαβαινη).
Στους δε ανθρωποειδεις συμβαινη το αντιθετο επειδη αυτοι (οι ανθρωποειδης)ειναι συνειδητα οντα χωρις υποσεινηδητο οπως οι ανθρωποι.
Οι γνωσεις παλιες και νεες δεν μπορουν να αφομοιωθουν απο αυτους και ουτε τα κρυφα μηνυματα τους να (συγκεκριμενο-ποιηθουν)και ετσι μπερδευονται...
Π.Χ ο Ιησους Χριστος καποτε ειπε οτι θα γκρεμισει τον ναο του Σολομωντα και θα τον ξαναχτισει σε τρεις ημερες.
Τα ανθρωποειδη φυσικα πουβρισκοταν εκει και κυριως στην θεση του τοπικου ιερατειου τον χλευασαν και τον θεωρησαν βλασθημο για αυτα του τα λογια γιατι τα οντα αυτα νομισαν οτι ο Ιησους θα γκρεμιζε τον ναο και θα τον ξαναεκτιζε οπως εχτιζαν η γκρεμιζαν τα τοτε οικοδομηματα.
Και βομβαρδιζουν και σκοτωνουν και δηλητηριαζουν τα τροφιμα και τις υδατινες πηγες μας και κανουν παρεμβασεις στο DNA και ξαναχαλανε και ξανακαταστρεφουν και ξαναπροσπαθουν γιατι;
Γιατι δεν μπορουν να κανουν κατι περισσσοτερο,γιατι αν μπορουσαν να μας αφανισουν μια και εξω ολους τους ανθρωπους θα το εκαναν ,να ειστε σιγουροι.
Δεν μπορουν γιατι η Ελλας προστατευεται οπως και ολη η ανθρωποτητα προστατευεται γιατι οπως μας λενε καπιοι (Εχουν γνωση οι φυλακες) .

Για αυτο μια συμβουλη ,που μου την δωσανε καποτε...

ΔΙΑ-ΒΑΣΤΕ
ΔΙΑ-ΒΙΒΑΣΤΕ
ΔΙΑ-ΦΩΤΙΣΤΕ
ΔΙΑ-ΣΩΣΤΕ
ΔΙΑ-ΦΥΛΑΞΤΕ

Γινεται (επι-τελους) ολοι (ΕΝ-ΔΙΑ-ΦΕΡΟΝΤΕΣ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου